Til hovedinnhold
Miljøfyrtårn bilde. Grafikk

Miljøfyrtårn

Hvordan ble Elektroservice Kristiansund AS Miljøfyrtårn?

For å kunne smykke seg med tittelen Miljøfyrtårn, måtte vi gjennom en omfattende vurdering og sertifisering. En godkjent miljøfyrtårnkonsulent guidet oss gjennom prosessen og definerte hvilke bransjekriterier vi skulle sertifiseres etter.

Ettersom vi oppfylte de ulike kriteriene, ble disse registrert i et digitalt skjema i Miljøfyrtårnportalen. Til slutt ble vi godkjent som Miljøfyrtårn av en uavhengig sertifisør. Denne tittelen er ikke til odel og eie; vi må resertifiseres hvert tredje år. I tillegg forplikter vi oss til å jobbe kontinuerlig for å forbedre miljøprestasjonene våre.

Å være Miljøfyrtårn betyr også at vi kommer i betraktning under pre-kvalifisering for oppdrag innen offentlige anskaffelser, der innkjøperne er pålagt å ta hensyn til miljø, arbeidsforhold og sosiale forhold ved gjennomføringen av anskaffelsene sine.

Hvilken nytte har Elektroservice Kristiansund AS av å være Miljøfyrtårn?

Internt jobber vi konkret med forbedringer innen arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette påvirker både arbeidsmiljøet i bedriften, samtidig som det gir innsparinger ved at alle tenker to ganger før vi kjøper eller kaster noe som helst. Mer info om miljøfyrtårn finner du her (Åpnes i ny fane)